0

Hundefoder til enhver hund

Man skal skifte sin hunds foder flere gange i løbet af dens levetid, da dens foderbehov ændrer sig med alderen. På olivers.dk kan du finde hundefoder, som er udviklet til alle hundens livsstadier. Der er stor forskel på, hvad en hvalp har brug for, og på hvad en voksen hund har brug for. Blandt andet skal en hvalp have mere protein end en gammel hund, da hvalpen stadig vokser, og derfor har brug for proteiner til at opbygge dens celler.

Der er også andre faktorer, som spiller en væsentlig rolle når man skal vælge hundefoder – blandt andet aktivitetsniveau og race.

 

Foder til den aktive hund

Det er vigtigt hvad foderet indeholder, hvor meget hunden får og hvornår hunden spiser, hvis man vil maksimere dens ydeevne. Dette er især vigtigt for hunde, som bruges til fysiske aktiviteter som agility eller jagt, da det ikke nytter noget, at hunden løber tør for energi midt på dagen.

Tænk bare på idrætsudøvere, som planlægger deres kost til mindste detalje før, under og efter de skal præstere. Den korrekte indtagelse af proteiner, kulhydrater, fedt, mineraler, vitaminer og væske er ligeså vigtig for hunde som for mennesker.

Hvis for eksempel en jagthund jager i koldere vejr, er dens behov for energi væsentlig højere end hvis den jagede om sommeren, idet dens krop skal bruge energi til at opretholde en passende kropstemperatur.

Racebestemt foder

Du kan i dag finde en masse foder, som er forbeholdt en bestemt race. Dette skyldes, at man kender til de fleste racers specielle behov, og ved at udvikle et racebestemt foder, sikrer man sig at disse behov bliver dækket.

Har man en blandingsrace, kan man stadig benytte sig af den racebestemte foder, hvis man vil give sin hund nogle af de fordele som findes i en racefoder. Du kan for eksempel give din blandingsrace foder, som er forbeholdt chihuahuaere, hvis din hund er meget lille.

Hundestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *