0

Guide: Sådan transporterer du din hund

Hvis du skal på ferie, og du gerne vil have din hund med, er der et par foranstaltninger, der er vigtige at have styr på. En af dem er selve transporten. Når man skal transportere sin hund – hvad end det er med fly eller i bil – er det vigtigt at vælge den rigtige hundetransporter, så både du og hunden får den behageligste tur og oplevelse.

Det virker måske som en simpel ting, men det kan være altafgørende for, om transporten bliver et helvede, eller om det bliver starten (eller afslutningen) på en skøn ferie i selskab med menneskets bedste ven.

Vi har derfor strikket en guide sammen til dig, der gerne vil vælge den rette transportkasse til din rejsekompagnon: Hunden.

Hvad skal man være opmærksom på, hvis hunden skal med i bilen?

Det er skønt at kunne have sin hund med i bilen – og det er uanset, om destinationen er en gåtur i skoven eller en sommerhusferie. Men når I skal vælge et transportmiddel til hunden, er det vigtigt at tænke på sikkerhed – både jeres og hundens. En hund, der sidder løst i bilen, kan både være til gene for chaufføren og kørslen, og så sviner den også i bilen. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig et hundebur eller en transportkasse.

På den måde ved du, hvor hunden er under hele kørslen, hvilket er mere sikkert for jer alle sammen. Samtidig skal du ikke tænke på, at du får en mudret hund ind i bilen. Når man skal på ferie, kan det være svært for hunden at vænne sig til nye omgivelser, og med eksempelvis en transportkasse eller et hundebur får jeres hund mulighed for at kunne søge tilflugt et trygt sted, hvis det bliver for voldsomt med mange nye indtryk.

Tip: Læg et tæppe over hundeburet, så der er skærmet lidt af. Din hund vil elske trygheden i den lille, private hule.

OBS: Skal I køre en længere tur, er det vigtigt, at hunden får lov til at komme ud og strække ben samt at tisse af. Det er også vigtigt, at den får rigeligt med væske undervejs.

Sådan vælger du det rette transportbur til bilen:

  • Valg af materiale: et bur i metal er holdbart og stabilt, mens et nylonbur er lettere at pakke sammen, når det ikke bruges, men det er mindre udbrydersikkert for en ivrig hund
  • Valg af størrelse: et bur må hverken være for stort eller for lille. Et godt råd er, at buret skal være så stort, at din hund kan vende sig og ligge i en komfortabel stilling – men samtidig ikke så stort, at hunden rutsjer rundt under kørsel
  • Valg af form og facon: Vælg et bur med en facon, der passer ind i din bil

Er der forholdsregler, hvishunden skal op at flyve?

Hvis din hund skal med i fly, er der en række regler – både for hunden og for buret. Derfor skal den valgte transportkasse eller -boks være godkendt til formålet. Dette er særligt vigtigt, hvis din hund skal transporteres i lastrummet, da den vil blive flyttet rundt af personale inden afgang og efter landing.

Hvis du skal flyve med din hund, er det derfor vigtigt, at du ajourfører dig med de gældende internationale retningslinjer for flytransport af kæledyr.

Du behøver heldigvis langt fra at betale en formue for flygodkendte transportkasser, og det kan være investeringen værd, hvis du på forhånd tænker, at din hund skal med ud at rejse på et tidspunkt. En flygodkendt transportkasse kan jo også sagtens bruges i dagligdagen.

Er der særlige reglerfor små hunde?

Der findes særlige regler for små hunde. Hvis du skal med bus eller tog, er der oftest tilladt at have en lille hund med i en dertil egnet taske. Det er klart nemmest at rejse med en lille hund, da den er nemmere at have med rundt, men samtidig skal man også altid overveje hundens ve og vel – de små hundes hjerter slår hurtigere, så det er vigtigt, at de ikke bliver overbelastede af varme, for lange gåture eller lignende.

I nogle tilfælde er det ligeledes også muligt at have sin hund med i kabinen under en flyvetur – som regel mod betalingen af et gebyr. Dette bør du dog undersøge på forhånd, da der gælder forskellige regler for forskellige flyselskaber.

Hundestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *