0

Det er vigtigt med den rigtige hundemad til din hund

Hunde har forskellige behov, med hensyn til foder, alt efter deres alder, pels, størrelse, aktivitetsniveau og meget andet. Størstedelen af det hundemad, som sælges i Danmark er tørfoder. Tørfoder er fuldkost foder, hvilket betyder, at man ikke behøver at blande det op med noget andet. Ofte indeholder tørfoderet en blanding af animalske og vegetabilske råvarer, samt de nødvendige vitaminer og mineraler, som er nemt at fordøje for hunden.

Sammensætningen af hundemad

Som nævnt er sammentætningen af langt det meste hundemad i Danmark nøje sammensat.
Fedtet i foderet er nødvendigt for smagen og en kilde til energi. Jo højere aktivitetsniveau din hund har, desto mere fedt skal dens foder indeholde. Omegafedtsyrer som omega 3 og omega 6 er meget sunde og gavner størstedelen af alle hunde. Det er godt for blandt andet hundens hud, pels, led, hjerne- og hjertevæv, så du kan roligt købe foder indeholdende omegafedtsyrer

Protein er en vigtig ingrediens i hundens mad. Det siges, at mindst 10-15 % af hundes kalorieindtag skal dækkes af proteiner, da det er cellernes byggesten, og derved blandt andet hjælper med at genopbygge deres muskler. Gennemsnitlig skal hundens foder bestå af 20 % protein.

Kulhydrater er vigtigt for hundenes hjerne, nervevæv og røde blodlegemer, og bruges som en hurtig og billig energikilde i foderet. Det er vigtigt, at hovedparten af hundemaden ikke er kuldhydrater.

Fibrenes eneste funktion er mæthed, og bruges derfor i slankefoder.

Glukosamin findes i led brusk, og bruges derfor i foder mod slidligt og andre led problemer, da det naturlige stof opbygger brusken omkring leddene.

Væske er meget vigtigt – også for hunde. 60 – 70 % af hundens krop består af vand, og har mange væsentlige funktioner som for eksempel deres fordøjelse og opretholdelse af kropstemperatur. Hunde får væske gennem foder, drikkevand og udskillelse af vand i kroppen i forbindelse med forbrænding. Gennemsnitlig skal hunde indtage 1 – 1½ liter vand om dagen.

På hjemmesiden www.olivers.dk kan du finde et stort udvalg af hundemad, og der er helt sikkert noget, der passer til netop din hund.

Hundestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *