0

Gadehunde på Kreta

Her kommer der en masse nyttige informationer om hunde i Grækenland, og der fokuseres især på øen Kreta, som har en enorm stor andel af herreløse gadehunde. Heldigvis er man klar over problemet, og der gøres også meget for at løse dette, men den slags tager tid.

Så hvis du elsker hunde og vil lære dem bedre at kende, så bør man næste gang tage en tur til Kreta, når man holder ferie. Rejser til Kreta kan købes mange steder, men hvis du vil både lave en nem, hurtig og billig booking online, så prøv rejsebureauet Sunweb, hvor man nemt selv kan booke en billet (endda med All Inclusiv) på internettet, hvorefter man få minutter via sin mail kan printe sin billet ud.

På Sunwebs hjemmeside om Kreta kan man selv foretage bestillingen af billetter på de ønskede datoer. Det tager kun få timer at flyve til Kreta, og alting er billigt i Grækenland for tiden, da deres økonomi længe har haft alvorlige problemer.

Hold en herlig ferie samtidigt

Når man alligevel har sparet sammen til 1-2 uger på Kreta, så ville det jo være tosset, hvis man ikke samtidig lige nyder en fortjent ferie, da Kreta jo har det hele.

Her er lange sandstrande, masser af shopping muligheder, restauranter og cafeer. Om aftenen starter det festlige natteliv, hvor musikken kan høres natten lang i forlystelsesgaderne, så der er også mulighed for at møde andre mennesker samt at få slukket sin tørst.

Endeligt findes der jo på Kreta og i resten af Grækenland en masse kulturskatte man eventuelt også burde se, og det er både klostre, kirker, ruiner samt den storslåede natur på Kreta, som er værd at nyde i fulde drag.

Hvad kan man så gøre med hundene?

Turister i Grækenland vil have meget svært ved at undgå synet af de mange 100.000 herreløse hunde og katte, der for det meste lever under meget usle forhold.

Folk har generelt ikke samme indstilling til kæledyr, som vi har i andre lande. Det er normalt at blot efterlade dyrene på gaden, så de må klare sig selv. De er ofte i kæder og uden adgang til ly for regn, blæst og bagende sol. De heldige får mad og vand, men ellers er deres liv miserable.

Når de ikke kan bruges mere, bliver de enten kørt til den anden ende af byen, op i bjergene, ud i skoven eller efterladt på motorvejen, hvor nogle af dem bliver bundet fast så de ingen chancer har for at klare sig selv og ofte sulter ihjel. Det gælder både uønskede hvalpe, udtjente jagthunde og familiehunde.

Nu findes der heldigvis mange organisationer, internater og private grupper på Kreta men også i Danmark som gør alt for at hjælpe. Måske kan du finde din yndlingshund på Kreta, og hvis du får lavet de rette vaccinationer, så kan du endda få en hund med hjem.

Hundestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *