0

Sådan passer du godt på din hund

Det er dejligt at have en hund. Din firbenede ven viser sig for det meste at have et godt hjerte, og du vil hurtigt få en både trofast og loyal ven, som altid hilser dig velkommen med en logrende hale. Men midt i al glæden over at have en hund skal du også huske på, at du har det helt afgørende ansvar for, at hunden har det godt og er i generel trivsel. Det kan du sørge for på forskellige måder, som vi vil se nærmere på i det følgende. Det viser sig nemlig, at det ikke er nok, at du blot fodrer den og går en tur med den engang imellem. At have en hund er udover glæden et stort arbejde, der kræver, at du er opmærksom på en del forskellige ting.

Hunden skal have motion

Du er naturligvis godt klar over, at du skal lufte din hund flere gange om dagen. Og hvis du har en større hund, skal du også tænke på, at den har behov for masser af motion. Det er altså ikke nok at gå 200 meter med den. Heldigvis er det sådan, at der mange steder i landet findes de såkaldte hundeskove. Her kan din hund få lov til at løbe frit rundt, hvis du vel at mærke har så god kontrol over den, at du kan kalde den til dig, hvis det bliver nødvendigt.

Det er alt andet lige en oplagt mulighed for dig og hunden at bruge tid hér. Ikke blot får hunden tilfredsstillet et instinktivt behov for at snuse og møde andre artsfæller; den får også meget god motion. Du kan i øvrigt også selv løbe med hunden, hvis du godt kan lide at tage løbeskoene på og løbe en tur. Her skal du blot være opmærksom på, at hunden først skal lære, hvordan det foregår. Du kan for eksempel starte med at gå turen med hunden og så efterhånden sætte tempoet op.

Husk regelmæssige dyrlægebesøg

Hunde kan naturligvis blive syge, og de kan faktisk få nogle af de samme livsstilssygdomme som mennesker. Du skal derfor undgå at give hunden usund mad, men i stedet fokusere på hundemad, der er med til at stabilisere dens knoglestruktur og hjertesundhed. Husk også at holde hundens vaccinationer ved lige, og sørg for, at du også får kigget dens tænder efter. I det hele taget er det en god idé, at du sørger for, at din hund kommer til dyrlæge regelmæssigt, så dyrlægen i tide kan gøre dig opmærksom på, hvis der er ved at opstå et problem, du bør reagere på.

Uden mad og drikke dur helten ikke

Husk, at en hund skal have fri adgang til mad og drikke. Det skal ikke forstås sådan, at hunden kan spise, når den vil, for så kan du være sikker på, at den bliver alt for tyk alt for hurtigt. Men den skal hele tiden have en mulighed for at få noget at drikke. Det er specielt vigtigt, hvis du er væk lange perioder af dagen, hvor hunden skal klare sig selv. Prøv også at købe kvalitetsfoder. Her kan din dyrlæge eller dyrehandleren hjælpe dig med at vælge et produkt, der indeholder præcis den mængde af kalorier og nyttige vitaminer, som din hund har behov for. Hvis din hund ikke er fuldvoksen eller måske er drægtig, er det endnu vigtigere, at den får den rette kost.

Familielivet skal planlægges

At passe godt på sin hund handler også om, at du sørger for, at din familie er indstillet på at passe på hunden. Hvis du har små børn, skal de opdrages til at behandle hunden ordentlig. Ellers kan hunden finde på at bide. Du skal også huske på, at dit liv er bundet meget til hunden. Det kan være vanskeligt at tage på ferie eller på anden vis forlade hjemmet, og du må ofte gå på kompromis med de ønsker, du har, da hunden ikke blot kan forlades og være alene hjemme. Hvis du husker på disse ting, er du kommet et godt stykke ad vejen og er ved at være moden til at kunne tage dig godt og fornuftigt af en hund.

Hundestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *