0

Bliv en kærlig og hensynsfuld hundeejer

Hvis man ingen tidligere erfaringer har om pasning af kæledyr, så vil man her kunne finde mange nye gode råd især omkring hundepasning. Hunde kan sammenlignes med spædbørn, idet de skal opdrages fra fødslen til at lære god opførsel.

Hvis en hund ikke er blevet opdraget ordentligt, så kan den virkelig være en stor udfordring og prøvelse for en nybagt hundeejer, men en hund kan blive tam og vellidt, hvis man stille og roligt hjælper med en nænsom opdragelse. Denne proces kræver tålmodighed, da hunde nemt kan drive sine omgivelser til vanvid med højlydt gøen, efterladt afføring på de mærkeligste steder samt eventuelle skambidte møbler, fodtøj og lignende genstande.

Der findes faktisk en hundelov, som man skal overholde, og det gælder både på privatadressen samt på offentlige steder.

Fire gode råd til nye hundeejere

Generelt set bør man grundlæggende udvise hensyn til hunden, hvilket jo også gælder i trafikken samt i alle områder blandt mennesker. Ved at vise lidt hensyn går man sjældent galt i byen, og man kan få gode resultater. En velopdraget hund kan fremover være en stor glæde for både dig selv, hele familien samt naboer og venner.

En hund kan endda blive en del af det sociale liv, således man nemmere kan opnå kontakt med andre mennesker, idet man har fælles interesser.

Man bør især være opmærksom på disse fire grundlæggende råd om ordentlig hundeopdragelse:

 

Støj

Støj fra hunde er uundgåeligt, idet hunde normalt gør i større eller mindre grad. Dette kan skabe problemer med naboer og omgivelserne, hvis en hund gør for meget. En hund bør derfor ikke gø i længere perioder og helst ikke i de tidlige morgentimer eller om aftenen.

 

Efterladenskaber

Efterladenskaber kan heller ikke helt undgås, men hundeejeren bør altid forvisse sig om, at der ikke ligger efterladt afføring i området, der kan være til gene for andre mennesker. Man bør derfor altid medbringe plastikposer til opsamling af hundens efterladenskaber, når man går tur med sin hund. Man skal naturligvis slå knude på posen og deponere denne i en affaldsspand i parken, på vejen eller hjemme i privatboligen.

 

I offentligt rum

Man må ikke lade løse hunde gå rundt på offentlige steder, medmindre man har fuld kontrol over hunden, hvilket man sjældent har i begyndelsen. Man må dog gerne slippe sin hund løs uden snor på udvalgte steder såsom hundeskove, på stranden i vinterhalvåret samt enkelte andre steder.

 

Hundesnor

Husk altid at binde en hundesnor på en aggressiv hund, idet man ellers risikerer, hunden kan skade andre mennesker. Hvis hunden ikke er i snor, så bør man kalde hunden til sig, når man møder andre mennesker på turen. Denne kommandoføring er samtidig med til at øge hundens lydighed til hundeejeren.

Hvis man har en hunhund i løbetid, så bør man ikke medbringe den i hundeskove eller andre fritløbsområder, hvor der er stor chance for at møde andre hunde. Hvis man lader hunden gå frit udenfor hjemmet, så bør man sørge for en solid indhegning af området. Dette er både lovpligtigt men også praktisk, især hvis der er mindre børn i familien. Man sørger normalt for at montere en speciel hundelåge i hegnet, som hunden kan anvende uden at genere andre.

Det er ligeledes også vigtigt at huske på, at ikke alle mennesker omkring en kan lide ens hund (eller hunde i det hele taget) så meget som man selv kan – så hav altid hundesnoren på når du går rundt i offentligheden (som ikke er en hundepark).

Det skal du tænke på

Generelt skal man altså blot vise hensyn overfor andre, så er det både sjovt og underholdende at opdrage en hund. Det tager naturligvis tid, før hunden er helt stueren og lystrer dine befalinger, men hunden er jo ikke for ingenting kaldet for menneskets bedste ven, da hunde er meget trofaste og kærlige følgesvende, der kan sprede liv og glæde for hele familien.

Så nye hundeejere skal altså kun anskaffe sig en hvalp eller hund, som man synes om og kan kontrollere, og i starten bør man holde hunden i snor. Senere bliver hunden bedre til at adlyde hundeejernes befalinger, og så kan man efterhånden flere gange lade hunden løbe frit omkring, blot man altid husker at holde opsyn med hunden samt være påpasselig, når der er andre mennesker i nærheden.

En velopdragen hund kan blive din bedste ven fremover, så derfor bør man udvise tålmodighed under opdragelsesprocessen.

Avatar

Hundestedet