0

Den familievenlige hund Fransk Bulldog

shutterstock_535709311

Én af de mest populære hunderacer i Danmark er en Fransk Bulldog, hvilket måske skyldes disse egenskaber ved hunderacen:

  • Legesyg
  • Munter
  • Omgængelig
  • Børnevenlig
  • Livlig
  • Frisk

Man har registreret mere end 8.000 hunde af racen Fransk Bulldog i Dansk Hunderegister, så derfor er dette én af de mest populære hunderacer i landet. De mange positive egenskaber hos en Fransk Bulldog gør hunden til at være den perfekte familiehund i de fleste sammenhænge.

Denne type hund er nemlig børnevenlig, da den ikke er speciel bidsk men nem at passe og sjov at lege med. En Fransk Bulldog vil derfor nemt passe ind hos en hengiven familie, der ønsker en trofast og legesyg hund, der er omgængelig for alle parter.

 

Egenskaber hos en Fransk Bulldog

En Fransk Bulldog foretrækker ikke at være alene og isoleret, idet den hellere foretrækker at følge familien i alle henseender, så hunden vil gerne vise sin loyalitet ved at følge resten af familien, uanset om man skal på en vandretur, eller hvis man vil slænge sig i møblerne foran TV. En Fransk Bulldog er venlig og imødekommende overfor alle, og den er meget legesyg, hvilket gør den meget egnet som første anskaffelse af hund til familien. Det skader heller ikke, at hunderacen hverken er aggressiv, krævende eller dominerende. En Fransk Bulldog behøves kun en lille smule motion hver dag, så normalt kan en times leg og motion være tilstrækkeligt, hvilket mange andre hunderacer anser for at være i underkanten.

En Fransk Bulldog er nem at få til at lystre, idet hunden er intelligent men en smule stædig, så den mere en humørspreder end en opvisningshund. Man bør være varsom med valg af det rette hundefoder til en Fransk Bulldog, da den har tendens til at få sart mave, så den tåler ikke madrester frafamiliens måltid, uanset hvor lækkert dette måtte forekomme.

Hunden vil nemt få luft i maven, hvilket normalt vil medføre opkastning, så det er bedre, hvis man investerer i et sundt hundefoder, der indeholder den rette næring for hunderacen. Hos Olivers kan man finde et sundt og næringsrigt hundefoder til alle hunderacer, og man kan også finde nyttige oplysninger om de enkelte hunderacer.

Ved at give sin hund den rette mængde af et sundt hundefoder, kan man minimere sygdomme og dyrlægeregninger gennem årenes løb og endda forlænge hundens levetid, hvilket er en fordel for alle parter.

 

Baggrunden for hunderacen Fransk Bulldog

Den Franske Bulldog nedstammer efter al sandsynlighed fra den engelske bulldog. Mange englændere flyttede i midten af det 19. århundrede til områder i Frankrig omkring Paris og Calais, og man medbragte ofte en engelsk bulldog, der jo er karakteriseret ved sine opretstående ører. Der opstod en masse avl på de mindste engelske bulldogger, og der blev fremavlet en hund, der var meget mindre og mere passende og velegnet som selskabshund.

Disse små bulldogger med opretstående ører blev hurtigt meget populære i Frankrig, og de blev nu kaldt for Franske Bulldogs. Disse hunde var charmerende og populære i alle kredse. Hunderacen kom også til Danmark, hvor den siden har været populær som både udstillings-, selskabs- og familiehund. Denne hunderace skal fra starten af have faste grænser, da man ellers risikerer den render af sted med alting og bliver meget ulydig og uopdragen.

I dag er hunderacen så populær, efterspørgslen er noget større end avlen, så der foregår en stor import fra andre lande, hvilket afstedkommer en del problemer, da man ofte ulovligt importerer billige Franske Bulldogs, der ikke har samme høje sundhedsstandard som de nuværende Franske Bulldogs i landet, hvilket kan medføre degeneration for de fremtidige generationer af denne hunderace.

Hundestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *